Over de Verloskundigen Coop Groningen

De coöperatie

De Verloskundigen Cooperatie Groningen is een samenwerkingsverband van zelfstandige verloskundigen die staan voor kleinschalige zorg op maat voor zwangeren, hun partners en baby’s.

lees meer

Welkom op de website van de Verloskundigen Coop Groningen.

Wij, de verloskundigen van de coöperatie, hebben allemaal een eigen praktijk. Met onze eigen sfeer, manier van werken en persoonlijkheid. Wat we delen, is de liefde voor kleinschalige, cliëntgerichte zorg. Wat betekent dat?

Kleinschalig.

Bij ons zie je als aanstaande ouders hoogstens twee verloskundigen. Bovendien nemen we uitgebreid de tijd voor jullie. Zo hebben we de gelegenheid om elkaar goed te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Dat bevalt beter, letterlijk en figuurlijk!

Cliëntgericht.

We kijken altijd eerst naar jullie wensen en behoeftes. Wil je vaker langskomen, of juist minder vaak? Wil je dat we met je meegaan bij een medische bevalling? Wil je graag zelf beslissen over je zwangerschap en bevalling? Overleg met ons, er is meer mogelijk dan je denkt.

Samenwerking.

Alle praktijken zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband van het UMCG. Samen met het UMCG zijn we hard aan het werk om steeds meer integrale afspraken te maken, waardoor de begeleiding van je ‘eigen’ verloskundige en, indien nodig, het ziekenhuis steeds meer kan overlappen. Daarmee proberen we de continuïteit van zorgverlener zolang mogelijk te waarborgen en de samenwerking en communicatie tussen onszelf en het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen.

De praktijken onderling werken ook vaak samen. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte of twee gelijktijdige bevallingen.

We hopen dat je hier de informatie vindt die je zoekt. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

No items found